ARGUVAN BELEDİYESİ MERCİMEK HASADI BAŞLADI

Arguvan Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan organik, yerli tohumlarla yapılan mercimek ve nohut ekimine bu yılda arttırarak devam edildi.

29 Haziran’da başlayan mercimek toplama işi devam ediyor.

Amacımız belediyeye ait olan arazilerde organik, yerli tohumlarla üretim yapmak; bu ürünlerle Arguvanlı ve dostlarını tüketici olarak buluşturmak.

Bir diğer amacımız da bu ürünlerden elde edilen gelirlerle sosyal-kültürel erkinlikler yapmak, maddi olanaksızlıklardan dolayı okuma sıkıntısı çeken öğrencilere burs sağlamak.

Geçen yılın deneyim ve tecrübesi ile iki katına çıkarılan ekimden bu yıl daha fazla ürün beklenmekte.

Tamamen belediyemizin olanaklarını ve işçileri ile yaptığımız bu tarımsal faaliyet önümüzdeki yıllarda ileri teknik ve projelerle daha düzenli ve verimli olması beklenmektedir.