ARGUVAN BELEDİYESİNİN MİSAFİRLERİ AKADEMİSYENLERDİ…

Arguvan Belediyesi’nin davetlisi olarak Arguvan’a gelen akademisyenler bir dizi ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirdiler.

Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cihangir Terzi, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yılmaz, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir, Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Gazi Gülbaş, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Müzikolog Dr. Süleyman Şenel, İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Seval Eroğlu, Arguvan Belediyesi’nin davetlisi olarak üç günlük program üzerine Arguvan’a geldiler.

Arguvan Belediyesinde Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın ev sahipliğinde Akademisyenler ile Arguvan’ın Kültürü, Türküleri, Müziği, Eğitimi gibi birçok konunun ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

Saatler süren toplantıda yapılması gereken projeler tartışılırken, Arguvan’ın kültürünün gelecek nesillere aktarılması açısından önemli olan bir planlamanın yapılması gerektiği ve ilerleyen dönemlerde hayata geçirilmesi, eğitim konusunda ciddi çalışmaların yapılması, Arguvan kimliğinin özgün kalabilmesi açısında tanıtım ve ilki gerçekleştirilen böylesi toplantıların devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantı sonrasında yapımı devam eden Arguvan Kültür Merkezi inşaatını da gezen Akademisyenler heyeti Türkü Müzesi ile fikir alışverişinde bulunarak yapılması gerekenler konusunda görüşler alınarak böylesi bir projenin Arguvan’a kazanımları konusunda paylaşımlar yapıldı.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile akademisyen heyeti İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, konuklarına İnönü Üniversitesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cihangir Terzi, Rektör Kızılay’a konservatuvarın seslendirdiği müziklerin olduğu seti hediye etti.