ARGUVAN'DA ADALET YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne Arguvan’da yaptığı yürüyüşle destek verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına mahkum olup tutuklanması üzerine Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ’Adalet Yürüyüşüne’, CHP Malatya il yönetimi destek vermeye devam ediyor.

Arguvan Abdal Musa Kültür Derneği önünde toplanan grup, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak Nazım Hikmet Maydanı'na kadar yürüdü.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, burada yaptığı açıklamada, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'nun adalet için yürüdüğünü ve bu yürüyüşe Malatya örgütü olarak destek verdiklerini ifade etti. İlk defa bu kadar uzun soluklu, dirençli bir yürüyüşün gerçekleştirildiğini aktaran Kiraz, adaletin olmadığı bir yerde huzur ve mutluluğun olmayacağını kaydetti.

CHP ilçe Başkanı Ulaş Çopur da adaletin olmadığı toplumlarda insanların mutlu olmadığını, devlete karşı güven duymadığını savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’da bir mesaj göndererek “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun  Arguvan’a kucak dolusu sevgi, selamlarını iletiyor, Tarihi Adalet Yürüyüşümüze destek veren sizlere saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yürüyüşe Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, partililer, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.