ARGUVAN'DAN KOBANİ'YE YARDIM ELİ UZANIYOR

IŞİD katliamı korkusu ile evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 320 aileden oluşan 3000 kişi Malatya’da yardımseverlerin desteği ile yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK)’in çağrısı ile Arguvan’da da belediyemiz, sivil toplum örgütleri, Malatya’daki köy derneklerimiz bir araya gelerek toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşan Arguvan Belediye Başkan Yardımcısı Kanber Yıldırım “IŞİD katliamlarından kaçan masum kobani ailelerine yaşamlarını sürdürebilmesi için yardım etmek insanlık görevidir. Arguvan’ın duyarlı insanları ve STK’ları Arguvanlı olmanın refleksi ile yardıma hazırdır. Bu kampanyayı organize edenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantıda gönüllülük temelinde yardım toplama komisyonu oluşturuldu.

Toplantıya katılan KESK Arguvan Temsilcisi Tufan Karakuş katılımcılara teşekkür ederek acil gereksinim maddelerini şöyle sıraladı “Öncelikle gıda maddelerine (un,bulgur, makarna,kahvaltılıklar, vb.) acil gereksinim var. Mağdurlar çoğunlukla kadın ve çocuklardan oluştuğundan çocuk malzemeleri de aciliyet arz ediyor” diye konuştu.

Toplantıya katılanlar daha sonra Arguvanlılara da çağrıda bulunarak Nazım Hikmet Meydanında basın açıklamasında bulundular.