ARGUVAN’A SELEKTÖR TEMELİ ATILDI

Arguvan’da tahıl eleme işlerinde kullanacak modern selektör sisteminin temeli atıldı.

Arguvan Sanayi Bölgesi'nde kurulacak ve tahıl eleme işlerinde kullanacak çok kapsamlı selektör sisteminin temeli, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanı Hilmi Öksüz, Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk ve diğer ilgililerin katılımıyla atıldı.

Başkan Kızıldaş, burada yaptığı konuşmada, bugün ilçede önemli bir projeye daha imza attıklarını belirterek, yöre çiftçilerinin ihtiyacını giderecek kapsamlı ve modern bir selektörün temelini attıklarını söyledi.  Kızıldaş “Arguvan Belediyesi olarak Ziraat Odası ile birlikte ortak projeleri sürdürmeyi devam edeceğiz. Bölgeye hizmet verebilecek bir işletme olacak.” dedi.

Arguvan Ziraat Odası Başkanı Aslantürk ise, çiftçilerin daha verimli ürünler elde edebilmeleri için profesyonel selektör sisteminin temelini attıklarını söyledi.

Aslantürk, 'Çiftçilerimiz mahsulü getirdiğinde sadece selektör sistemine boşaltılacak elemesini yapıp el vurmadan traktörüne yükleyecek. Ayrıca selektör tohumdan çıkan yabacı maddeleri kırmasını da yapmaktadır. Sistemin proje hazırlığında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.