ARGUVAN’DA FESTİVAL RÜZGARI VARDI

12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivalinin ikinci gününde ünlü sanatçılar, festival alanını dolduran binlerce vatandaşa türkü ziyafeti sundu.

Arguvan Belediyesi, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı, İstanbul ve Malatya Örgütlü Köy Dernekleri tarafından organize edilen 12.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin ikinci gününde alanı dolduran binlerce müzik sever müziğe doydular.

Festivalin ikinci günü Türkiye ve Ortadoğu adlı panel ile başladı. Panel’in moderatörlüğünü yazar Mustafa Kemal Erdemol yaparken konuşmacı olarak yazar Faik Bulut ve Gazeteci, Araştırmacı yazar İsmail Saymaz katıldı.

Festival’de akşam ise Hüseyin Turan ve Niyazi Koyuncu Arguvan’a eğlenceli anlar yaşatırken; Ali Naki Çıplak, Aysu Altunbaş, Ahmet Gelirli, Özlem Gerçek, Hasan Durak’da sahne alarak türküler söylediler.

Dünyada örneği olmayan, uluslararası düzeye taşıdıkları türkü festivalinin Arguvan kültürünün en önemli etkinliklerinden olduğunu dile getiren Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş,  festivalin son gününde konuşarak “İki yıl aradan sonra festivali yapabilmenin mutluluğunun olması ile birlikte bizleri yalnız bırakmayan dostlarımızın yanımızda yer alması bizlere ayrı bir anlam kattı. Türkü söylemeyi benimseyen bir coğrafyanın geleneklerinin devam etmesinde Arguvan Türkü Festivali önemli rol oynamıştır.” diye konuştu.

Kızıldaş, 12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nde başta Arguvan Vakfı olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti.