ARGUVAN’DA KAR İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Arguvan’da karla mücadele devam ediyor.

Yoğun kar yağışı sonrası kapanan mahalle yolları için ekipler gece – gündüz çalışıyor. Arguvan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin koordineli çalışması sonrası kapanan 22 köy yolunun yolları açıldı.

Göçeruşağı mahallesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi alan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş açıklamalarda bulundu.

Başkan Kızıldaş, yağış açısından önemli bir mevsim geçirdiklerini ve bu yağışlar neticesinde yüzlerinin güldüğünü ifade ederek “Bu mevsimde karın yağması Arguvanımız için çiftçilerimiz ve üreticilerimiz için son derece önemli. Bu anlamda sevinçliyiz. Kar beraberinde bazı sıkıntıları getiriyor ama biz Arguvan Belediyesi ve Büyükşehir Beleyesinin araç ve gereçleri ile mahallelerimizin yollarını en kısa sürede açıyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz mücadelede çok uzun süreli yol kapanma olmadı. Ekiplerimiz gece ve gündüz çalışmaya devam ediyorlar. Hızlı bir şekilde mahallelerimize ulaşımı sağlıyoruz. Gece yağan kar ile yolları kapanan Göçeruşağı mahallemizde şu anda çalışma devam ediyor. Diğer ekiplerimizde Çobandere, Kuruttaş ve Gökağaç güzergahında yol açma çalışmalarını sürdürmekte. Şu anda önemli bir sıkıntı bulunmamakta yollarımız açık bir vaziyettedir. Ekiplerimiz 24 saat süreyle çalışmayı yürütmektedir.” dedi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş “Bu zorlu mücadeledeki çalışmalarından dolayı Arguvan Belediyesi personelimize ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda TEDAŞ ekibiyle de koordineli çalışarak arızaların zamanında giderilmesi için vatandaşlarımızın mağdur olmaması açısından önemli bir hizmet götürmekteler onlara da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.