ARGUVANLI MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU OLUŞTURULDU

Arguvan’da Doktorlar grubundan sonra Mimar ve Mühendisler gurubu oluşmaya başladı.

Kültürel ve çağdaş kimliğiyle, hoşgörünün, üretkenliğin, insana ve fikre saygının olduğu bir merkez olan Arguvan’da meslek gurupları ile ilgili yapılan çalışma neticesinde oluşan ‘Arguvan’lı Doktorlar’ grubundan sonra  ‘Arguvan’lı Mimar ve Mühendisler’ grubu da Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın girişimleriyle oluşmaya başladı.

Arguvan’ın gelişmesi noktasında gerekli adımları atarak meslek gruplarını bir araya getirmeye devam eden Başkan Kızıldaş’ın Arguvan’lı Mimar ve Mühendisler grubu ile gelişim gösteren Arguvan’ın geleceği hakkında birçok konunun görüşülmesi bekleniyor.

Düşünceleri hayata geçirdiklerini ve uygulamaya koyabildiklerini ifade eden  Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, meslek guruplarının oluşması ile birlikte katılımcı ve çoğulcu belediyecilik anlayışından yola çıktıklarını ifade ederek “Arguvan’da herkes çözümün parçası olacak. Çoğulculuğun doğal sonucu katılımcılıktır. Yönetim anlayışımız ve biçimimiz olan katılımcılıkla beraber Arguvan’lı hemşerilerimiz örgütlenerek, karar mekanizmalarına katılma olanağını bulabilirler. Sivil topluma ve örgütlenmeye yıllarca faal bir şekilde hizmet veren biri olarak şunu açık ve net ifade etmek isterim ki; bu denli çalışmalarla, Arguvan’da çoğulcu ve katılımcı bir yönetim anlayışı inşa etmek için çaba sarf ediyoruz. Çağdaş yönetim düşüncesi ile gelişimde ve değişimde öncü, katılımcı, şeffaf, örnek ve model bir belediye olarak gelişmeye ve kabuğunu kırmayı başaran bir ilçe olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Başkan Kızıldaş “Her türlü ihtiyacı, sorunu, dileği ve çalışmayı hizmete dönüştürüp vatandaşa sunabilen çözüm odaklı, sorgulanabilir ve ulaşılabilir bir belediye olmaya devam edeceğiz” dedi.

Arguvan’lı Doktorlar, Arguvan’lı Mimar ve Mühendisler gruplarının oluşmasından sonra Arguvan’lı Hukukçular içinde yapılan çalışmaların önümüzdeki günlerde netlik kazanılacağı öğrenildi.