ERİŞTE’Yİ BİRDE ARGUVAN’DAN ALIN!..

Erişte ince şeritler halinde kesilip kurutulmuş hamur.

Çocuklara anlatırken “Köy Makarnası” diye tarif edilmeye çalışılır.

Anadolu’da makarna daha yaygın değilken özellikle yoksul köylülerin kışlık yiyeceklerinin en önemlilerinden biri idi. Tamamen el emeği ve göz nuru ile yaparlardı annelerimiz. Çocukları, aileleri de yiyeceği için aile sevgisini de katar öyle yoğururlardı hamuru.

Şimdi makarnalaştı. Her şey de olduğu gibi erişte de gıda sektöründe dev makinalarla yapılıyor. Ancak annelerimizin yaptığının tadını tutturmak mümkün değil. Yine de herkes köy eriştesini arar oldu.

Arguvan Belediyesinin kadın işçileri belediyenin ürettiği buğdaydan erişte yapmaya başladılar. Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın desteğini de alarak Arguvanlılara ve dostlarına tamamen katkısız doğal erişte tattırmak istediler.

El Emeği göznurunun yanı sıra yüreklerindeki sevgiyi de katarak “Arguvan Eriştesini” tüketicilerin beğenisine sunuyorlar.

Takdir ve beğeni sizlerin.