HALPUZDA BULUŞMA VE DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLENDİ

Halpuzlular 2. buluşma ve dayanışma gecesi düzenlendi.

Arguvan Dolaylılar Mahallesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 2. Halpuzlular Buluşma ve Dayanışma Gecesi düzenlendi.

Dolaylı Kültür Evi alanında düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Belediye Başkan Yardımcısı Kanber Yıldırım, CHP Malatya il yöneticileri, Dolaylı Mahallesi Muhtarı Muharrem Ekici, bazı mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Dolaylı Mahallesi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Ekici program öncesi bir konuşma yaparak yapılan çalışmalarından bahsetti.

Ekici “Desteklerinden dolayı Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’a ve Arguvan Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

Dernek Başkanı Erdal Ekici daha sonra Dolaylı isminin bilinmediğini ifade ederek Halpuz isminin tekrar alınmasını isteyip istemediklerini vatandaşlara sorarak mini bir oylama gerçekleştirdi. Yapılan oylamada Halpuz isminin geri verilmesi için Mahalle Muhtarı Muharrem Ekici, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’tan destek istedi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da yaptığı konuşmada Sivil Toplum Kuruluşlarını önemsediklerini ifade etti. Başkan Kızıldaş “Halpuz, Arguvan için hem tarihiyle, kültürüyle, türküleriyle özel bir yere, önemli bir yere sahip. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Dolaylı Mahallesi Kalkındırma ve Dayanışma Derneğine teşekkür ediyorum. Dayanışmaların devam etmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik sanatçıların sahne alması ile devam etti.