“KESİMHANE ARGUVANIMIZA HAYIRLI OLSUN”

İlçemizin sağlıklı et ihtiyacını karşılamak amacıyla DAP (Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı) desteği ile başlatılan Arguvan Kesimhane Yapım Projesi, uygulamaya konuldu. Projesi onaylanan ve geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol neticesinde Arguvan’a yakışır; hijyen kurallarına uygun, sağlıklı ve modern bir kesimhaneye (mezbaha) kavuşmuş olacak.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetleri Destekleme Dairesi tarafından projesi hazırlanan ve Arguvan Belediyesi tarafından talep edilen kesimhane için lavanta hasat günü için geldiği Arguvan’da müjdeyi verdi.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir yaptığı açıklamada “Arguvan’da bölgede olmayan bir tohum selektör ve ilaçlama ünitesi kurduk. Şuanda da ciddi bir şekilde çalışıyor. Arguvan Belediyemize de yakında temeli atılarak yapılarak kazandırılacak olan burada yaşayan insanlarımıza hijyenik et ihtiyaçlarını karşılayacak prefabrik kesimhaneyi de Arguvan ilçemize kazandıracağız” dedi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ise “Arguvanımızın önemli ihtiyaçlarından birisi mezbahane ihtiyacıydı. Arguvan’da kesim yapılamıyordu. Özellikle yaz aylarında sıkıntı çekiyorduk. Soğutucu araçların olmaması nedeniyle ciddi bir şekilde eksiklikti. Projemiz çıktı, en kısa sürede bu hizmeti de sunacak olan DAP Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kesimhane Arguvanımıza hayırlı olsun” diye konuştu