KURUTTAŞ MAHALLESİNDE DRENAJ ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Büyük bir kısmında karasal iklimin hüküm sürdüğü ülkemizde son yıllarda azalan yağışlarla birlikte kuraklık daha da hissedilir hale gelmiş durumda.

Kış aylarında yeterince yağışın olmadığı Arguvan’da da durum ciddi boyutlara ulaştı. Özellikle yaz aylarında sıcaklıkların artması, ağaç ve sebze sulaması gibi faktörler içme suyunda yadsınamaz bir azalmaya yol açtı ve sık sık su kesintileri yaşanmaya başladı. Bunlara bağlı olarak MASKİ Arguvan İlçe Şefliği, Arguvan’a bağlı Kuruttaş mevkiinde yeni bir drenaj çalışması başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, çalışma alanını ziyaret etti. Sonucun olumlu olduğunu, çalışmalar neticelendiğinde ilçedeki su sorununun büyük oranda giderilmiş olacağını söyledi.

Başkan Kızıldaş “Sonuçlar olumlu. Çalışmanın amacı, çıkacak drenaj suyunun, ilçenin mevcut içme suyuna takviye edilmesi olacak. Kuraklık, dünyanın başlıca sorunlarından biri. Küresel ısınma ile birlikte değişen iklim dengeleri, eriyen buzullar,  yeraltı ve yerüstü sularının çekilmesi endişe verici boyutlarda. ” diye konuştu.

Suyun insan yaşamının olmazsa olmaz faktörü olduğunu kaydeden Mehmet Kızıldaş vatandaşlarımızdan tüketim konusunda daha dikkatli ve bilinçli davranmalarını rica etti.