PROF.DR. SEZAİ YILMAZ’DAN BAŞKAN KIZILDAŞ’A ZİYARET

Mesleğine aşık bir insan olarak sadece Malatya’nın ya da doğduğu Arguvan’ın değil, Türkiye’nin, belki de insanlığın gurur kaynaklarından biri olarak nitelendirilen İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ı makamında ziyaret etti.

Arguvan’a gelerek kendisini ziyaret eden Prof. Yılmaz’ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Arguvanımız için bir değer olan bir dünya markası olan hemşerimiz Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ı burada ağırlamaktan onur ve gurur duymaktayız” dedi.

Kızıldaş “Arguvan’a kurmayı planladığımız Müzik Meslek Yüksekokulu için bazı şartlar olgunlaşmaya başladı. Saygıdeğer hemşerimiz İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz da bu konuyla bizzat titizlikle ilgilenmekte. Onca yoğunluğunun arasında böyle bir düşünce için de çaba sarf etti. Sezai hocamız, Arguvan söz konusu olunca elini taşın altına koymakta asla çekinmiyor” diye konuştu.

Meslek Yüksekokulu için görüş alışverişi yaptıklarını belirten Başkan Kızıldaş “Arguvan’ın kültürü ve kimliği ile özdeşleşen, mutlaka müzik ile ilgili bir bölüm olması için çalıştaylar ve toplantılar yapılarak en son şeklini aldı. Yaptığımız toplantılar sonrasında ortak fikir oluşarak Arguvan’da 2 yıllık bir Müzik Meslek Yüksekokulu kurulsun görüşü hakim olmuştu. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a da yaptığımız ziyaret sonrası olumlu fikirlerini beyan etmişti. Planlanan Meslek Yüksekokulumuz için teknik ayrıntılar konuşulmaya devam ediliyor.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’a teşekkür etti. Arguvan Belediyespor maçlarını her fırsatta takip ettiğini belirten Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a Arguvan Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Rıza Mıllaoğlu tarafından ismimin yazılı olduğu Arguvan Belediyespor forması hediye edildi.