RUS-TÜRK İŞ ADAMLARI BİRLİĞİ ARGUVAN'DA BULUŞACAK

Rus- Türk İşadamları Birliği (RTİB), Türkiye toplantıları kapsamında, Malatya’da toplanıyor. Rus- Türk İşadamları Birliği (RTİB), Türkiye toplantıları kapsamında, 7 Temmuz Cuma günü Malatya’da toplanıyor.

Yönetim Kurulu Başkanlığını işadamı Arguvan'lı hemşerimiz Naki Karaaslan’ın yaptığı Moskova’da faaliyet gösteren Rus- Türk İşadamları Birliğine Arguvan Belediyesinin ev sahipliğinde 6 Temmuz Perşembe günü Arguvan'da Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş tarafından organize edilen yemekte bir araya gelecekler.

Rus- Türk İşadamları Birliği Derneği Başkanı Naki Karaaslan ,Arguvan Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş'ı makamında ziyaret etti.

RTİB Başkanı Naki Karaaslan toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti; “Biz RTİB olarak güzel ülkemizin her şeyini seviyoruz, globalleşen dünyada,  siyaset ve ekonomi iç içe geçmiş durumda. Birbirinden ayırmak mümkün değil. Geçtiğimiz aylarda Rusya ve Türkiye ilişkilerimiz ciddi anlamda zarara uğradı. İki halk da zarar gördü. Fakat görüyoruz ki son aylarda,  Türkiye ve Rusya arasında yeniden başlayan normalleşme süreci bizleri yeni görevler tevdi etti. Bizler de bu süreci hızlandırmak ve ikili ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak için bir gayret içerisindeyiz.   Biliyoruz ki Rusya ve Türkiye’nin birbirinden vazgeçme şansı ve lüksü yok. İki ülke bundan sonra bölgede kalıcı, sürdürülebilir ve kurumsal stratejiler geliştirmek zorunda. Bölge barışı için iki ülkenin ilişkileri çok önemli. Biz işadamları olarak baktığımızda, ekonomik açıdan iki ülkenin ciddi bir potansiyeli var. Artık bunların harekete geçirilmesi gerekiyordu ve biz o yüzden burada Malatya’ya gidiyoruz. Dünyada yeni bir denge kurulacak. Bu yakınlaşma iş dünyası için de çok önemli. Rusya’da ticaret yapmak isteyen bütün Türk firmalarına RTİB olarak kapımız açık. Biz RTİB olarak her türlü kutuplaşmaya karşıyız. Ülkemiz Türkiye ve ikinci vatanımız Rusya arasındaki ticari ve dostluk ilişkilerini artmasına hizmet etmemiz gerekiyor. Doğruların arkasındayız. RTİB olarak bir çizgimiz var: İş yapmak isteyen bizimle olur. ”

Rusya da iş yapmak isteyen bütün firmaları etkinliğimizde görmekten onur duyacağımızı ifade eder,  bu sebeple,  bu organizasyonun oluşumunda katkı veren destekleyen arkasında duran bütün kamu kurumlarına, şirketlere ve sivil toplum kuruluşlarına RTİB olarak teşekkür ederiz.”

Arguvan Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş ise "3 dönemdir Rus- Türk İşadamları Birliği Başkanlığını yürüten hemşerimiz Naki Karaaslan'ın bizleri ziyaret etmeleri mutlu etmiştir. Yıllardır Rusya'da tanınmış iş adamlarından olması ile birlik yöneticiliğini yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde bizleri onurlandırmıştır." dedi.