ŞAMPİYON ARGUVAN BELEDİYE SPOR

Malatya 1. Amatör Liginde mücade eden temsilcimiz Arguvan Belediye Spor 2016-2017 sezonunun ŞAMPİYON'u oldu.

Play-Off grubunda karşılaştığı 1966 Malatya Gençlikspor’u 4-3 yenen Arguvan, şampiyon oldu. Normal sezonu B grubunda ikinci sırada tamamlayarak, Play -Off’lara kalan lacivert beyazlılar, play- Off müsabakalarında 3 maçın sonunda 7 puana ulaşarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Play off grubunda 1932 Malatyagücü, Hekimhan Belediyesi Girmanaspor, 1966 Malatya Gençlik ile yarışan Arguvan Belediyespor, ilk maçında 1932 Malatyagücü ile 1-1 berabere kalmış, ikinci maçında Hekimhan’ı 3 - 2 mağlup etmişti. Bugün oynanan son maçta 1966 Malatya Gençlik’i 4 - 3 mağlup eden Arguvan temsilcisi, 7 puana ulaşarak şampiyonluğunu ilan etti.

1932 Malatyagücü ise Hekimhan Girmanaspor’a 7 - 5 mağlup olarak play off’u 4 puanla 3. sırada tamamladı. 1966 Malatya Gençlik puansız sonuncu olurken Hekimhan 6 puanla Arguvan’ı takip etti. Malatya şampiyonu olan Arguvan Belediyespor, Yeşilyurt Belediyespor eğer BAL şampiyonu olamaz ise İnönü Üniversitesi ile BAL play out maçına çıkarak, BAL’a yükselme mücadelesi verecek. Yeşilyurt Belediyespor’un 3.Lig’e çıkması halinde ise Arguvan direkt BAL’a çıkacak.