TÜRKÜ FESTİVALİ HAFIZALARDA İZ BIRAKTI

Arguvan Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü organize edilen Uluslararası Arguvan Türkü Festivali sona erdi. ECA ana sponsorluğunda ve derneklerin destek verdiği festivale yoğun katılım nedeniyle ilçede iki gün boyunca izdiham yaşandı.

Festivalin ikinci gününde gündüz programında Selin Sayek Böke, gazeteciler Zafer Arapkirli ve Nevşin Mengü’nün konuşmacı olarak katıldığı “Ekonomi ve Basın Özgürlüğü” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Akşam programında ise Kenan Coşkun, Sasa Serap, Şirin Üstün, Çiğdem Elmas ve Cihan Yıldız sahne aldı. Arguvan Türkü Festivali’nin finalini ise özgün türkü yorumları ile büyüyen bir türküsever kitle tarafından takip edilmeye başlanan Ender Balkır yaptı.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, katılımcılara, sanatçılara, sponsorlara, belediye çalışanlara ve katkı sunan basın mensuplarına teşekkür etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını ileterek başladı.
Seçildiği günden bu yana Arguvan’a büyük hizmetler vererek Arguvan’ı ayrı bir değer katan Belediye Başkanı Mehmet Kızaldaş’ı kutlayan Ağbaba, festivale katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.