ARGUVAN’DA ANNELER GÜNÜ COŞKUSU

12 Mayıs Anneler Günü nedeniyle Arguvan Belediyesi tarafından Turnam Ä°lgezdi Kültür Kompleksi’nde konser düzenlendi. Sanatçı Mahir YiÄŸitler’in sahne aldığı etkinlik büyük ilgi gördü.

Arguvan Belediye BaÅŸkanı Ersoy Eren Arguvanlı anneleri unutmadı. Düzenlenen ‘Anneler Günü Konseri’ne Belediye BaÅŸkanı Ersoy Eren ve eÅŸi, belediye meclis üyeleri, CHP Arguvan Ä°lçe Örgütü BaÅŸkanı Ekber Aslantürk, Kadın Kolları BaÅŸkanı Songül Yıldırım, muhtarlar ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.

Konser programı öncesinde yaptığı konuÅŸmada davetlilerin Anneler Günü’nü kutlayan Arguvan Belediye BaÅŸkanı Ersoy Eren, “Siz deÄŸerli kadınlarımızı bir gün deÄŸil her gün hatırlamak, mutlu etmek, saygı duymak ve yüzünü güldürmek bizlerin en büyük görevi.

Kadının, annenin deÄŸer gördüÄŸü bir toplum asla cahil kalmaz, geri kalmaz. Annelik sadece doÄŸurup büyütmek deÄŸil; annelik emek, annelik fedakarlık, annelik sorumluluk, annelik yorgunluk, annelik güç demek. O kadar güçlüsünüz ki Allah annelik gibi yüce deÄŸeri sizlere nasip etmiÅŸ. O kadar güçlüsünüz ki biz sizin sayenizde, sizin desteÄŸinizle, sizin sevginizle, sizin güler yüzünüzle seçimi kazandık, sizler adaletsizliÄŸe, haksızlığa ‘dur’ dediniz.

Hepinize söz veriyorum benim önceliÄŸim hep kadınlar olacak. ‘Bir kadın deÄŸiÅŸir dünya deÄŸiÅŸir’ bir kadın ne kadar mutluysa o evdeki herkes mutlu olur. Sizlerin mutlu olması, deÄŸer görmesi için elimizden ne gelirse yapacağım. Hep yanınızda olacağım. Yakın zamanda hazırlıklarını bitirdiÄŸimiz Kadın Dinlenme Evimizi hep beraber açacağız. Sizlerin nefes alacağı, kendinize ait hissedeceÄŸiniz bir alanınız olacak. Arguvan’da yapılacak her hizmetin önceliÄŸi sizler olacaksınız.

BaÅŸta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere kaybettiÄŸimiz analarımıza Allahtan rahmet diliyorum, ÅŸehit annelerimizin, evladını kaybetmiÅŸ annelerimizin, annelik duygusunu yüreÄŸinde taşıyan, nice zorluklara göÄŸüs geren, evladını büyüten analarımızın anneler gününü kutluyorum” dedi.

Konser, sanatçı Mahir YiÄŸitler’in ÅŸarkıları eÅŸliÄŸinde büyük coÅŸkuyla devam etti.