Arguvan Türkü Festivalinde Tolga Sağ Coşkusu

16. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Tolga SaÄŸ konseri ile sona erdi. Festivale il dışından ve yurt dışından yüzlerce davetli katıldı.

Cumartesi günü baÅŸlayan 16. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin dün akÅŸam kapanış programı gerçekleÅŸti.

Festivalin son gününe Arguvan Kaymakamı Seher Söyler, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Veli AÄŸbaba, Adıyaman Belediye BaÅŸkanı Abdurrahman Tutdere, Gölbaşı Belediye BaÅŸkanı Ä°skender Yıldırım, CHP Malatya Ä°l BaÅŸkanı Barış Yıldız katıldı.

6 Åžubat depremini hatırlatan Adıyaman Belediye BaÅŸkanı Abdurrahman Tutdere, “Adıyaman gibi Malatya’da depremde büyük yara aldı. Bizim ÅŸehirlerimizin yeniden toparlanıp ayaÄŸa kalkması gerekiyor. O nedenle sorumluluÄŸumuzu farkındayız. Cumhuriyet Halk Partimizin diÄŸer belediyelerinin desteÄŸi ile hızlı bir ÅŸekilde toparlanacağız. Arguvan’da türkülerin yaÅŸaması, yaÅŸatılması, binlerce insanın burada toplanması muhteÅŸem bir görüntü. Veli AÄŸbaba’ya da teÅŸekkür etmek istiyorum. Depremden sonra elini hiç Malatya’dan, Adıyaman’dan çekmedi.” Dedi.

Festivalin son gününde önce Ahmet Turan Fırat, Alican Yaylagül, Grup Arguvan, Yılmaz Çelik, Sinan Güngör, Eymen Kulcu, Yunan sanatçı Stelyo Berber ve ekibi sahne aldı.

Festivalin kapanışını Türk Halk MüziÄŸinin sevilen ismi Tolga SaÄŸ.

Arguvan Nazım Hikmet Meydanı’nda toplanan onbinlerce davetli usta sanatçı Tolga SaÄŸ’ın türküleri eÅŸliÄŸinde gecenin geç saatlerine kadar eÄŸlendi.